Julafton
24 december 2024
Lunch
​
Ugnsgrillad kalkonfilé med glöggmarinad, klassisk gräddsås, sirapsrostade brysselkål, rårörda lingon, friterad grönkål, serveras med rostad potatis
​
Havets Bouillabaisse på dagens fångst, rotfrukter, handskalade räkor, mussslor, saffransaioli, kryddiga krutonger, serveras med potatis.
​
Vegetarisk lunch
​Saffrans medaljonger med aioli.
Barnbuffe
Köttbullar med grädddås, lingonsylt, gurka, aioli, serveras med pommes frites.
​
Middag
Traditionellt julbord
​
​
​
Juldagsmeny,
25 december 2024
Lunch
Jullunch-buffé
Middag
Förrätt
Ankrillette smaksatt med citrongräs, chili, ingefära och vitlök, serveras med fermenterad chilimajonnäs, picklad steklök, briochetoast och vitlökschips.
Dryckesförslag: Pol Roger, Brut, Champagne 179:-
Lakritsgravad regnbågsfilé med citrusinfuserad fänkålssallad, krispig chilicrostini, dillolja och calamansivinäger-emulsion.
Dryckesförslag: Ford Coppola, Pinot Noir, Santa Barbara 165:-
Variation på rödbeta fondant, puré, picklad och torkad.
Dryckesförslag: Gustave Lorentz Pinot Gris Réserve, Alsace 135:-
Varmrätt
Halstrad gösfilé med ljummen rostad rotfruktssallad (rödbeta,
morot, selleri, chèvre, lite honung och timjan), friterad potatiskaka,
skummad Chablis-velouté, örtsolja samt rotfruktchips.
Dryckesförslag: Jordan River, Chardonnay, Jordan 155:-
Grillad älgentrecôte med rosmarinbakad klyftpotatis,
honungsrostade morötter, tranbärschutney, viltsky samt friterad
grönkål.
Dryckesförslag: Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 189:-
Ljummen Gotlandslinssallad (fräst schalottenlök och
stjälkselleri, smaksatt med lite vitlök och timjan) med eldad,
saltbakad rotselleri, papadums, furikake, morotsaioli, örtsolja
samt friterad grönkål.
Dryckesförslag: Coppola Bianco & Rosso Cabernet Sauvignon, Paso Robles 165:-
Efterrätt
Bakad ananas med muscovadosocker, lime, vanilj och chili,
serverad med mango- och passionsfruktssorbet, toppad med rostade kokosflingor och romglaze.
Dryckesförslag: Kabir, Moscato, Sicilien 115:-
Ostbricka - Almnäs tegel, Vit Caprin (traditionell getost med vitmögelyta från Jämtland), Ädla (grönmögelost från Skärvången, lagrad i minst 6 månader)
Serveras med kex och marmelad.
Graham’s Tawny Port 10yr, Douro 109:-
Annandagen
26 december 2024
Lunch
​
Julinspirerad brunch
​
​
​