Gastronomy
HOTEL HAVSBADEN
För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.
Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.
Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar.
Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.
​
Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.
​
Bordsbokning:
Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se
​
För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.
​
Störra sällskap?
Vid större sällskap har vi vissa restriktioner när det gäller val av meny.
Gäller även om barn är inkluderat i sällskapet.
1-9 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av måltider behöver ej göras om man ej önskar.
​
10-19 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.
​
20 gäster och uppåt - Samtliga gäster äter samma meny, oavsett om det är en, två eller tre rätter.
Dvs alla gäster äter samma rätt.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.
See menu below
New menu served from 23 May. The next menu will be presented on September 19.
Appetizers
Tuna tartare SEK 235
served in lettuce leaves with fried corn tortilla, jalapeño mayonnaise,
topped with chorizonub, citronette and fresh coriander.
Château Minuty, Provence 149:-
Szechuan pepper-encrusted asparagus SEK 235
Sous Vide-baked and served with lemon emulsion, dressed small salad and air-dried ham. [Vegan option: with fried alder-smoked tofu]
Hessenstein, Riesling Trocken, Rheingau SEK 145
Bruschetta SEK 235
made with farm cocktail tomatoes flavored with spring onions, served on
garlic fried sourdough rye glevain, topped with planed 22 months aged
swedish cheese
Villa Antinori Peppoli, Chianti Classico SEK 139
Grilled pulp SEK 255
served with broccoli puree with miso, chorizo jam and rice paper
dusted with black lemon.
Manade, Verdejo, Rueda 145:-
Roasted broccolini SEK 245
served with cashew hollandaise, pickled fried onions and marcona almonds.
Mandois Brut Réserve, Champagne SEK 165
Beef carpaccio SEK 239
with a summery salad dressed with raspberry vinaigrette, topped with
chili crostini and grated Wrångebäck cheese.
Prunotto Ochetti, Langhe Nebbiolo SEK 155
Room service SEK 299
Flounder from the Gulf of Bothnia, silver onion, sour cream, brioche
Pol Roger, Brut, Champagne SEK 179
Hot dishes
Collared lightly trimmed rainbow fillet SEK 339
with yuzu-tossed summer vegetables, wine-cooked mussels with
Asian flavors and foamed white wine velouté.
Coppola Bianco & Rosso Chardonnay SEK 145
Grilled grain fed sirloin steak SEK 359
with 'Nduja cracked red wine cloud, baked potato with parsley and
garlic butter, roasted broccoli and grated pecorino.
Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore SEK 189
Oven-baked corn chicken fillet SEK 299
with chicken broth flavored with Provence herbs, roasted garlic aioli
and vegetable barigoule.
Ford Coppola, Pinot Noir, Santa Barbara SEK 159
Tahini-roasted cauliflower SEK 319
with sesame soy sauce, soybeans and wild rice ragu, sambal mayonnaise,
fried rice noodles flavored with Korean chili flakes.
Bolla il Gambero Soave, Veneto SEK 135
Iberico presa SEK 379
cider sauce, apple chutney, fried potato croquette, crushed hazelnuts.
Donnafugata Bellassai Frappato di Vittoria, Sicily SEK 190
Lightly trimmed oven-baked cod loin SEK 379
with chives and rum sauce, warm summer salad and fried
smashed new potatoes.
Black Stallion Chardonnay, Napa Valley SEK 185
Salt-baked kohlrabi SEK 329
saffron pickled radish, creamy beluga lentils, roasted almond vinaigrette.
Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, Loire 145:-
Dessert
White chocolate cheesecake SEK 149
with rhubarb compote, cardamom crumbs and strawberry and donut sorbet.
Pol Roger Rich, Champagne SEK 149
Pistachio and mascarpone mousse SEK 149
with cherries, amaretto sorbet and nougatine.
Kabir, Moscato, Sicily SEK 109
Honey parfait SEK 155
French nougat with walnuts, blackberry coulis and blueberry meringue.
Graham's Tawny Port 20yr, Douro SEK 149
Cheese tray SEK 229
Served with various cheeses, marmalade and crackers
Graham's Tawny Port 10yr, Douro SEK 99
Ice cream or sorbet SEK 119
Served with berries & sauce - Ask the waiter about the evening's flavors
Prunotto Muscato D'asti, Piedmont, SEK 85
Truffles
Choose from different flavors. 1 for SEK 49, 3 for SEK 99
Presso coffee and Gran Duque D'Alba Solera brandy 3 cl, SEK 99