top of page
Image by Michael Browning

Gastro

HOTELL HAVSBADEN

För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.

Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.

Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar. 

Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.

​

Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.

​

Bordsbokning:

Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se

​

För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.

​

Störra sällskap?

Vid större sällskap har vi vissa restriktioner när det gäller val av meny.

Gäller även om barn är inkluderat i sällskapet.
 

1-9 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av måltider behöver ej göras om man ej önskar.

​

10-19 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst. 

​

20 gäster och uppåt - Samtliga gäster äter samma meny, oavsett om det är en, två eller tre rätter.

Dvs alla gäster äter samma rätt.

Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst. 

Se meny nedan
 

Ny meny serveras från och med 19 september.

​

​

Förrätter

 

​

Krämig hummersoppa   259kr

serveras med marinerade räkor smaksatta med dill och chili 

samt en krispig gratinerad Sveciaosttoast.

Pol Roger, Brut, Champagne 179:-


Tartar av hjortinnanlår 249kr

med syrade kantareller, jordärtskockschips, fruktig chilimajonnäs, 

rårörda tranbär samt riven pecorinoost. 

Ford Coppola, Pinot Noir, Santa Barbara 165:-


Sotad broccolini 245kr

smaksatt med pumpafröpesto, rödbetshummus gjort på 

rättviksärtor, krossad Marconamandel, kallpressad pumpafröolja 

samt puffade kikärtor smaksatta med gochugaruchiliflingor.

Gustave Lorentz Pinot Gris Réserve, Alsace 135:-


Ankconfit 255kr

smaksatt med citrongräs, chili, ingefära och vitlök, 

serveras med fermenterad chilimajonnäs, picklad steklök, 

briochetoast och vitlökschips.

Mont-Redon Côtes du Rhône Réserve Rouge, Rhone 139:-
 

Lakritsgravad regnbågsfilé 255kr

med citrusinfuserad fänkålssallad, krispig chilicrostini, dillolja 

och calamansivinägeremulsion.

Villa Antinori Bianco, Toscana 139:-


Variation på rödbeta 229kr

fondant, puré, picklad och torkad.

Gustave Lorentz Riesling Evidence EKO, Alsace 145:-

​

Löjromsservering 299kr

Löjrom från Bottenviken, silverlök, smetana och brioche

Pol Roger, Brut, Champagne 179:-

​​​​

Varmrätter

​

Ångkokt rödingfilé 339kr

med brynt smör- och sojasås, grillad pak choi, slungade 

grönsaker med vitlök, chili och ingefära, toppas med laxrom.

Jordan River, Chardonnay, Jordan 155:-


Grillad ryggbiff 359kr

med ädelostsmör, rödvinssky, dirty smashpotatis, 

rostad spetskål med havssalt och örtolja.

Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 189:-


Grillad abanico ibérico 365kr

med rostad potatis och palsternackstomp, kål- & svampragu, 

jalapeñoaioli samt mojo verde.

Coppola Bianco & Rosso Cabernet Sauvignon, Paso Robles 165:-


Svamprisotto med syrade kantareller 355kr

Västerbottensostkroketter, krossad Valencia-mandel och 

friterad grönkål. 

Vegansk alternativ: stekt rökt tofu och veganparmesan.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, Alsace 135:-


Halstrad gösfilé 379kr

med ljummen rostad rotfruktssallad, friterad potatiskaka, 

skummad Chablisvelouté, örtolja samt rotfruktchips.

Louis Robin, Chablis 169:-


Grillad älgentrecôte 399kr

med rosmarinbakad klyftpotatis, honungsrostade morötter, 

tranbärschutney, viltsky samt friterad grönkål.

Marchesi Antinori Il Bruciato, Bolgheri, Toscana 195:-


Ljummen Gotlandslinssallad 349kr

med eldad saltbakad rotselleri, papadums, furikake, 

morotsaioli, örtolja samt friterad grönkål.

Bodegas Menade, Verdejo, Kastilien-León 149:-

​

Dessert â€‹

​

 

Valrhona chokladmousse 149kr

med smulad hasselnötsbrownie, karamellglass med havssalt 

och rostade pekannötter.

Kabir, Moscato, Sicilien 115:-

 

Lingon- & portvinskokt päron 149kr

med krossade drömmar samt körsbärssorbet.

Graham’s Tawny Port 10yr, Douro 109:-

 

Bakad ananas med muscovadosocker 155kr

lime, vanilj och chili, serverad med mango- & passionsfruktssorbet, 

toppas med rostade kokosflingor och romglaze. 

Pol Roger Rich, Champagne 155:-

 

Ostbricka 229kr

Serveras med olika ostar, marmelad och kex

Gérard Bertrand Orange Gold, Languedoc-Roussillon 145:-

 

Glass eller sorbet 119kr

Serveras med bär & sås - Fråga kyparen om kvällens smaker

​

Tryfflar

Välj mellan olika smaker. 1för 55kr, 3 för 109kr 

Pressokaffe och Gran Duque D’Alba Solera brandy 3 cl, 99:-

bottom of page