top of page
Image by Michael Browning

Gastro

HOTELL HAVSBADEN

För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.

Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.

Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar. 

Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.

​

Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.

​

Bordsbokning:

Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se

​

För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.

​

Störra sällskap?

Vid större sällskap har vi vissa restriktioner när det gäller val av meny.

Gäller även om barn är inkluderat i sällskapet.
 

1-9 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av måltider behöver ej göras om man ej önskar.

​

10-19 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst. 

​

20 gäster och uppåt - Samtliga gäster äter samma meny, oavsett om det är en, två eller tre rätter.

Dvs alla gäster äter samma rätt.

Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst. 

Se meny nedan
 

Ny meny serveras från och med 6 februari

​

​

Förrätter

 

​

Halstrad Hokkaido-kammussla   259kr

serveras med rostad blomkålspuré smaksatt med miso, 

brynt smör och soja samt laxrom och palsternackschips.

Pol Roger, Brut Réserve, Champagne – Frankrike 179:- 

/ Jordan River, Chardonnay, Norra Jordanien 159:-

 

Biffcarpaccio 245kr

med picklad rödlök, friterad kapris, soltorkad tomat- & 

vitlöksemulsion med chilicrostini och flagad parmesan.

Prunotto, Fiulot Barbera d’Asti, Piemonte, Italien 155:-

 

Grönkåls- och schalottenlöksoppa 239kr

med västerbottenskum, serveras med vitlöksstekt surdegsbröd

(veganskt alternativ med stekt rökt tofu). 

Gustave Lorentz, Pinot Gris Réserve, Alsace, Frankrike 149:-

 

Sotad kallrökt lax 255kr

serveras med fänkålsemulsion, strimlat Granny Smith-äpple 

och ekologiskt tunnbröd.

Soalheiro Granit, Alvarinho, Melgaço, Portugal 145:-

 

Enbärsgravad älg 265kr

serveras med havtornskonfiture, pepparrotskräm, 

picklade granskott och stekt rågbröd.

Mont-Redon Côtes du Rhône, Réserve Rouge, Rhône, Frankrike 145:-

 

Vitlöksstekt King Oyster 245kr

serveras med rostad lökmajonnäs, tamarind- & sojasky, samt papadums.

Villa Antinori Peppoli, Chianti Classico, Toscana, Italien 139:-

 

Kalixlöjrom 319kr

serveras med finhackad silverlök, smetana och brioche.

Mandois, Brut Réserve, Champagne – Frankrike 165:-

Varmrätter

​

Helstekt kalventrecôte 365kr

serveras med salviasky och rotfruktsstomp smaksatt med 

grovkornig senap.

Franschini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore, 

Valpolicella, Italien 189:-

 

Grillad lammytterfilé 375kr

serveras med rostad vitlök och rosmarinsky, chèvrekräm, 

smörbakad potatis och sojabönsragu. 

Francis Ford Coppola Paso Robles, Cabernet Sauvignon, 

Paso Robles, USA 169:-

 

Halstrad torsk 389kr

serveras med beurre blanc ”tartar”, örtslungade rotfrukter, 

chilistekt broccoli och gravad fänkål. 

Black Stallion Posidion, Chardonnay, Napa Valley, USA 169:-

 

Gochujang-rostad blomkål 349kr

Puy-linser och eldad savoykålsragu, persilje- & gräslöksvelouté.

Villa Antinori, Trebbiano, Pinot Grigio, Riesling, 

Toscana, Italien 145:-

 

Sous-vide-bakad hjort 389kr

serveras med krossad potatis smaksatt med Wrångebäcksost,

rostad broccolini och svartvinbärssky.

Marchesi Antinori Il Bruciato, Bolgheri, Toscana, Italien 195:-

 

Stekt regnbågslax 349kr

serveras med rostad fänkål, picklad gulbeta och Sandefjordsås.

Albet i Noya, Lignum, Chardonnay, Sauvignon Blanc,

Penedès, Spanien 139:-

 

Grillad kålrot 339kr

serveras med örtrisotto, majspuré smaksatt med sambal badjak 

och chilirostade mandlar.

Prunotto, Occhetti Langhe Nebbiolo, Piemonte, Italien 159:-

Dessert â€‹

​

Vegansk chokladbavaroise 155kr

med havtorn och ingefärssorbet, samt hasselnötsnougatine.

Pol Roger, Rich, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier, 

Champagne, Frankrike 159:-

          

Pistage- och vit chokladkräm 155kr

med kardemummaglass, rostad vit choklad och kaffesirap.

Donnafugata Kabir, Moscato, Sicilien, Italien 119:-

 

Glass eller sorbet 119kr

Fråga kyparen om kvällens smaker.

 

Björnbär- och stjärnanissemifreddo 159kr

med friterade minimunkar, vaniljkräm och björnbärscoulis. 

Brotons Gran Fondillón 1964, Alicante, Spanien 190:-

 

Ostbricka 239kr

Almenäs Tegel, Västerhavsost (gruvlagrad), Ädla grönmögelost 

från Skärvången. Serveras med kex och marmelad.

Orange Gold, Chardonnay, Viognier, Marsanne, Mauzac, 

Muscat, Clairette, Languedoc-Roussillon, Frankrike 149:-

 

Tryfflar

Välj mellan olika smaker. 1för 55kr, 3 för 109kr 

Gå med i vår sändlista

Missa aldrig en uppdatering

​

Hotell Havsbaden är ett kontantfritt hotell.
Snabbt, säkert och enkelt.

 

Hotell Havsbaden i Grisslehamn AB

Skatuddsvägen 18, 764 56 Grisslehamn, Sverige | Telefon: 0175 - 309 30

Org.nr: 556355-5720 | Kontakta oss

Personuppgiftspolicy | Kamerabevakning

​

MEDIAGALLERI

bottom of page