Gastro
HOTELL HAVSBADEN
För oss handlar det om så mycket mer än att bara servera god mat.
Vi vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen.
Våra råvaror ​är noggrant utvalda för att tillsammans i vårt fina kök förvandlas till harmoni för din smaklökar.
Passande dryck är något som vi tycker är väldigt viktigt, att hitta balans bland olika smaker för att få den där perfekta smaken.
​
Hos oss kommer du trivas, så enkelt är det.
​
Bordsbokning:
Boka bord via telefon 0175 - 309 30 eller maila oss på info@hotellhavsbaden.se
​
För er boendegäster bokas middagstiden på plats vid ankomst.
​
Störra sällskap?
Vid större sällskap har vi vissa restriktioner när det gäller val av meny.
Gäller även om barn är inkluderat i sällskapet.
1-9 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av måltider behöver ej göras om man ej önskar.
​
10-19 gäster - Ni har möjlighet att välja fritt från hela vår meny.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.
​
20 gäster och uppåt - Samtliga gäster äter samma meny, oavsett om det är en, två eller tre rätter.
Dvs alla gäster äter samma rätt.
Förbeställning av samtliga rätter ska göras senast 5 dagar innan ankomst.
Se meny nedan
Ny meny serveras från och med 19 september.
​
​
Förrätter
​
Krämig hummersoppa 259kr
serveras med marinerade räkor smaksatta med dill och chili
samt en krispig gratinerad Sveciaosttoast.
Pol Roger, Brut, Champagne 179:-
Tartar av hjortinnanlår 249kr
med syrade kantareller, jordärtskockschips, fruktig chilimajonnäs,
rårörda tranbär samt riven pecorinoost.
Ford Coppola, Pinot Noir, Santa Barbara 165:-
Sotad broccolini 245kr
smaksatt med pumpafröpesto, rödbetshummus gjort på
rättviksärtor, krossad Marconamandel, kallpressad pumpafröolja
samt puffade kikärtor smaksatta med gochugaruchiliflingor.
Gustave Lorentz Pinot Gris Réserve, Alsace 135:-
Ankconfit 255kr
smaksatt med citrongräs, chili, ingefära och vitlök,
serveras med fermenterad chilimajonnäs, picklad steklök,
briochetoast och vitlökschips.
Mont-Redon Côtes du Rhône Réserve Rouge, Rhone 139:-
Lakritsgravad regnbågsfilé 255kr
med citrusinfuserad fänkålssallad, krispig chilicrostini, dillolja
och calamansivinägeremulsion.
Villa Antinori Bianco, Toscana 139:-
Variation på rödbeta 229kr
fondant, puré, picklad och torkad.
Gustave Lorentz Riesling Evidence EKO, Alsace 145:-
​
Löjromsservering 299kr
Löjrom från Bottenviken, silverlök, smetana och brioche
Pol Roger, Brut, Champagne 179:-
​​​​
Varmrätter
​
Ångkokt rödingfilé 339kr
med brynt smör- och sojasås, grillad pak choi, slungade
grönsaker med vitlök, chili och ingefära, toppas med laxrom.
Jordan River, Chardonnay, Jordan 155:-
Grillad ryggbiff 359kr
med ädelostsmör, rödvinssky, dirty smashpotatis,
rostad spetskål med havssalt och örtolja.
Franchini, Valpolicella Ripasso, Classico Superiore 189:-
Grillad abanico ibérico 365kr
med rostad potatis och palsternackstomp, kål- & svampragu,
jalapeñoaioli samt mojo verde.
Coppola Bianco & Rosso Cabernet Sauvignon, Paso Robles 165:-
Svamprisotto med syrade kantareller 355kr
Västerbottensostkroketter, krossad Valencia-mandel och
friterad grönkål.
Vegansk alternativ: stekt rökt tofu och veganparmesan.
Gustave Lorentz Riesling Réserve, Alsace 135:-
Halstrad gösfilé 379kr
med ljummen rostad rotfruktssallad, friterad potatiskaka,
skummad Chablisvelouté, örtolja samt rotfruktchips.
Louis Robin, Chablis 169:-
Grillad älgentrecôte 399kr
med rosmarinbakad klyftpotatis, honungsrostade morötter,
tranbärschutney, viltsky samt friterad grönkål.
Marchesi Antinori Il Bruciato, Bolgheri, Toscana 195:-
Ljummen Gotlandslinssallad 349kr
med eldad saltbakad rotselleri, papadums, furikake,
morotsaioli, örtolja samt friterad grönkål.
Bodegas Menade, Verdejo, Kastilien-León 149:-
​
Dessert ​
​
Valrhona chokladmousse 149kr
med smulad hasselnötsbrownie, karamellglass med havssalt
och rostade pekannötter.
Kabir, Moscato, Sicilien 115:-
Lingon- & portvinskokt päron 149kr
med krossade drömmar samt körsbärssorbet.
Graham’s Tawny Port 10yr, Douro 109:-
Bakad ananas med muscovadosocker 155kr
lime, vanilj och chili, serverad med mango- & passionsfruktssorbet,
toppas med rostade kokosflingor och romglaze.
Pol Roger Rich, Champagne 155:-
Ostbricka 229kr
Serveras med olika ostar, marmelad och kex
Gérard Bertrand Orange Gold, Languedoc-Roussillon 145:-
Glass eller sorbet 119kr
Serveras med bär & sås - Fråga kyparen om kvällens smaker
​
Tryfflar
Välj mellan olika smaker. 1för 55kr, 3 för 109kr
Pressokaffe och Gran Duque D’Alba Solera brandy 3 cl, 99:-